Každé tělo patří doplavek!

sdílejte:

Kolik bylo lét, které jsi promarnila v oblečení a plavky sis radši nešla ani koupit? Nebo si je měla, ale ani jednou sis je nevzala?

Ať máš jakýkoliv příběh na těle, ať máš jakoukoli velikost, pojď si toto léto konečně užít!

TSP se spojilo se značkou H&M,  jejichž cílem bylo dostat do povědomí novou kolekci plavek. Měly krásnou myšlenku a tak jsem se rozhodla, že si ji vyzkoušíme v praxi.

,,Plavky se hodí pro všechny typy postav! Byly střižené a barevně navržené tak, aby seděly opravdu každé ženě. Jejich cílem je, abychom se v nich cítily příjemně a sebevědomě!”

Oslovily jsme ženy z projektu, fotografku a pustily jsme se do toho! Nejdříve jsme navštívily prodejnu, kde jsme si plavky pořídily a pak rovnou do AquaDreamu.
Našim cílem bylo podpořit ostatní ženy, aby se nestyděly jít k vodě, ale také napravit naše špatné vzpomívky z koupaliště a dodat si tak sebevědomí.

Toto focení bylo pro nás všechny velmi silné, protože každá z nás se v minulosti setkala s nevhodnými poznámkami, ať už šlo o bodyshaming, nebo sexistické narážky. Všechny jsme to ale tentokrát hodily za hlavu a v nových krásných plavkách jsme vyrazily k vodě jako Ženy v velkým Ž!

Uvědomila jsem si, jak je přenastavení hlavy z “jsem ošklivá, tlustá, moc…” na “jsem krásná přesně taková, jaká jsem a v těch plavkách se cítím skvěle” neskutečně uvolňující. Obzvášť když i plavky, které máte na sobě někdo vymyslel s myšlenkou, že každá máme právo se u vody cítit skvěle!

Plavání je pohyb jako každý jiný, nenechte se proto od něj odradit!

PŘÍBĚH KAŽDÉ Z NÁS:

Klára

Už cca od 10 let jsem se začala vyvíjet poněkud víc než většina holek v mém věku. Boky, zadek, stehna.. Často jsem na svoje tělo slýchávala narážky a čím dál tím míň jsem ho tedy chtěla ukazovat, ještě k tomu v plavkách! Asi až před rokem, tedy přibližně po 10 letech jsem nabrala to ztracené sebevědomí, přijala svoje tělo, začala akceptovat všechny nedokonalosti a přestala se bát toho, že někdo uvidím moje velký boky nebo moji celulitidu.

Nevhodné poznámky na moje tělo jsem slýchávala od základky přes střední školu a dokonce i od svých blízkých.

Přijala jsem se, a nikdy bych nevěřila, že budu při pohledu na svoje tělo cítit takovou vděčnost a hrdost! Co mi vrátilo to ztracené sebevědomí? No asi jsem prostě dospěla do té fáze, kdy jsem si uvědomila, co je v mém životě opravdu důležité a přestala se hroutit kvůli maličkostem.

Koupání s TSP bylo úžasné! Byla tam neskutečná atmosféra! Ženy, které dřív nedokázaly ukázat svoje tělo na veřejnosti si ten den bez problému užívaly. Hodně silný zážitek, na který nezapomenu!

 


Co bych vzkázala ostatním ženám?
Vím, že není lehké ignorovat ošklivé narážky na vaše tělo, ale nikdy nikomu nedovolte, aby vám srážel sebevědomí! Každá jsme jiná, každá jsme jedinečná a v tom je to kouzlo!

Anička

Už od puberty, ikdyž jsem byla relativně štíhlá, jsem se na veřejnosti, ani doma v bazénu moc nekoupala. Vadilo mi, že na mě někdo kouká, ať už cizí lidé, nebo rodina. A právě i od své rodiny jsem zažila bodyshaming. Že jsem byla terčem posměchu za svou postavu u “přátel” a známých jsem časem přestala vnímat. Ikdyž to bylo dost těžké a mě každá poznámka o tom, jak vypadám, nebo jsem ztloustla, srážela na dno. 

Největší šok pro mě však nastal ve chvíli, kdy si mě vlastní rodina začala dobírat skrz mojí postavu. Narážky typu že bych se měla začít krotit v jídle, že bych měla začít znovu sportovat nebo jestli jsem náhodou zase neztloustla mě hrozně bolely, psychicky. Nikdo totiž nevěděl, čím si moje tělo v tu dobu prochází. Až se z toho všeho začal v mé hlavě tvořit obrovský blok. Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem se svlékla do plavek a ukázala se tak na veřejnosti.

Momentálně se svými dalšími nabranými kily po porodu jsem na tom podobně jako předtím s rozdílem, že nyní jsem alespoň trochu pyšná na to, co moje tělo zvládlo bez ohledu na mou nemoc. Moje tělo se dokázalo poprat se vším co mu osud naplánoval a dokázalo odnosit a porodit zdravé miminko. Tak že to mi trochu dodalo sebevědomí a pomohlo mi se smířit s tím, jak nyní vypadám. A samozřejmě mě to dále motivuje to nějak změnit.

Koupání s holkami z TSP bylo super! Ještě nikdy jsem nebyla tak uvolněná na veřejnosti v plavkách. Nikdy jsem se necítila tak dobře. Holky byly skvělé a dodaly mi tolik odvahy, že to nikdo před nimi ještě nedokázal. Byl to skvělý pocit se po dlouhé době necítit jako vězeň ve vlastním těle a trochu se uvolnit.

Co bych chtěla vzkázat ostatním ženám?
Asi hlavně to, abyste se nenechaly se nikdy nechat shodit na dno kvůli tomu, jak vaše tělo vypadá. Každá jsme nějaká, každá z nás má nedostatky, ale také krásu. Když se stanete obětí bodyshamingu, buďte nad věcí a věřte samy sobě, protože důvěra v samu sebe je hrozně důležitá. A pokud se takové jaké jste přijmete, určitě se vám časem také podaří něco na sobě změnit.

 

Kačka

Jsou to 4 roky co jsem se nebyla koupat na veřejnosti. Bála jsem se pohledů ostatních a tak jsem slovo koupání radši úplně vypustila.
Minulé léto jsem se koupala alespoň u našich v malém bazénu, ale po tom, co jsem si několikrát vyslechla poznámky od mé rodiny, jsem už do plavek radši nešla. Ani né proto, protože jsem se styděla, ale spíš jsem neměla náladu to poslouchat.

Sebevědomí je někdy běh na dlouhou trať, kde je spousta překážek. Ale vzhledem k tomu, že TSP je úžasná komunita, moje sebevědomí se uzdravuje a já se cítím silnější a silnější.

Když jsme se šly s holkama koupat do veřejného bazénu, byla to trošku léčba šokem.  Nebyl to výstup z komfortní zóny, ale totální odstřel. Ale překvapivě jsem to vzala tak přirozeně v pohodě, že jsem byla sama ze sebe v šoku a ještě se v dvojdílných plavkách cítila jako královna!

Když jsem si byla pro plavky, dala jsem si za úkol koupit dvoudílné plavky, a to hlavně proto, protože jednodílné byly v mém měřítku komfortní zóny, za to dvojdílné pro mě byla výzva. Navíc jsem moc chtěla podpořit i ostatní ženy, které to mají jako já. Myslela jsem proto na sebe, ale taky na vás. ❤️ 

Přemýšlela jsem, jestli se u bazénu setkám s pohledy ostatních, ale místo toho jsem si uvědomila, že to máme opravdu v hlavě. Cítila jsem se ten den opravdu silně a možná i proto jsem se setkávala s pohledy, které jakoby očima říkaly, holky jste krásný, jsme v tom s vámi! 

Byla to neuvěřitelně krásný! A hloupé pohledy? Nevnímala jsem nic negativního, protože jsem se cítila prostě skvěle! 

Holky, nebojte se překročit svou komfortní zónu, protože jedině tak se posuneme dopředu! Dělat odvážně kroky je výzva. TSP stojí při vás.


Děkujeme za krásné fotky úžasné Barče. Barča přesně ví, jak fotit ženy. Je velmi empatická a umí zachytit skutečnou krásu.
Koukněte na její instagram: @fotografka_barap
nebo Facebook: @FotografkaBaraP